top of page

БРИНДИЗИ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ГРАД-ПРИЗРАК ЗА ЕДИН ДЕН

В град-призрак ще се превърне Бриндизи на 15 декември, когато трябва да бъдат евакуирани 53 хиляди души, за да могат специалисти по обезвреждане на бомби да обезвредят бомба от Втората световна война, намерена в кино в квартал Бозано на 1 ноември. Планът за евакуация се изработва от седмици с участието на всевъзможни институции като Гражданска защита, пожарна и т.н.

Погребана от 70 години, тази бомба беше открита при ремонтни дейности за разширяване на киното. По време на работите бомбата е била повредена, което съответно е активирало протокол за безопасност и последващат план за евакуация на ¾ от Бриндизи плюс целия затвор. В момента търсят настаняване за 200 затворници, които трябва да се трансферират по по-специален начин. Проблемът е, че по затворите на Пулия и Базиликата няма места.

Междувременно Общината събира данни за хората с увреждания и в особено трудни условия, за които ще е необходимо да се намери подслон. Евакуацията на населението ще се проведе по график според зоните. Едва след това директорът на Гражданска защита ще даде разрешение за обезвреждането на бомбата. Също така връщането на хората ще става по график, а междувременно ще трябва да се управлява поток от поне 11 хиляди автомобила.

След като къщите бъдат освободени, ще има полицейско наблюдение, за да се предотвратят кражбите в домовете. Газта ще бъде спряна в засегнатите райони. Налице са и 400 доброволци от целия регион.


И за да бъде операцията напълно осигурена и екшъна пълен, от Бари, Таранто и Лече изпращат допълнителни подкрепления под формата на полиция и охраняващи.

Comments


bottom of page