top of page

КРАЙ НА КУЧЕТАТА-КАСИЧКИ ВЪВ ВЕНЕЦИЯ



Венеция казва едно голямо Basta! на евтините сувенири Made in China и модата лоу-кост в сърцето на Серенисима. Който иска да има магазин на Сан Марко или Риалто, вече трябва да се съобразява с правилата за защита на културното наследство, които бяха приети на 26 септември от общинската администрация.


Единодушно са гласували против всякакви „кучета-касички“ и други, които засягат автентичната идентичност на Венеция.

Резолюцията ще е валидна в следващите три години и определя не само конкретна засегната област, но и категории продукти, които могат да бъдат показвани по витрините на магазините, които отварят.


Ще могат да се отварят само магазини от висок клас мода, книжарници, художествени и галерии за антики, мебели, дизайн, скъпоценни предмети, реставрация на предмети на изкуството и др. В допълнение, някои от вече съществуващите бизнеси, в рамките на шест месеца, ще трябва да започнат да спазват някои разпоредби. Например в магазините за художествени занаяти ще се изисква да се упоменава на витрината къде е произведен изложения предмет.


Останалите магазини също ще трябва да се префасонират, за да спазват „подобна конотация“. Обърнато е внимание и на осветлението в магазините, което не бива да е със студена светлина, както и монтажа на прозорци и рамки от материали, различни от дърво или метал.


Накратко, започва борба с деградацията на облика на Венеция.

Comments


bottom of page