top of page

SUSSEX - ДА, ROYAL - НЕ


Instagram: SussexRoylal


Не знаем какво са мислели Хари и Мегън, когато са искали да регистрират търговска марка Sussex Royal, но беше логично, че кралица Елизабет II няма да позволи кралския етикет да бъде използван за частна печалба. А днес вече стана ясно, че след „продължителни и сложни“ разговори с висши служители кралицата им забранява да използват „кралски“ в своята марка.


С над 11 милиона последователи в Инстаграм и след като се опитаха да се брандират глобално и да запазят дълъг списък предмети и дейности (от пижами до учебни помагала), както и новата инициатива да създат фондация Sussex Royal, сега ще трябва да преосмислят цялата си бизнес стратегия.


Хари и Меган регистрираха Sussex Royal миналата година, когато разделиха домакинствата си от херцога и херцогинята на Кеймбридж, които се намират в Инстаграм под Kensington Royal. До момента бивашата „великолепна четворка“ бележи сравнително равен резултат, но не и в коментарите. В последните седмици Sussex е разкъсван от хиляди и хиляди негативни коментари, което повдига въпроса дали не е по-добре те да закрият този профил и да започнат начисто.


Припомняме, че Хари и Мегън направиха опит да са „и така, и иначе“, което се оказа невъзможно. Сега предстои да поемат официално и големия негатив – ако двамата искат да преследват търговски възможности за себе си, няма да могат да използват кралския си статут.

bottom of page