top of page

КИНОМАНИЯ 2021 – „НАЙ-ХУБАВИТЕ ГОДИНИ“ И ПЪЛНА ИТАЛИАНСКА ИДИЛИЯ

Елица Павлович

Instagram: @elitzapavlovitch



Снимки: kinomania.bg


Рим и чудни гледки, красиви актьори, мелодична музика, ярки страсти, любов и раздяла, разговори на висок глас и неизтощим оптимизъм – италианският филм „Най-хубавите години“ е точно историята, от която имаме нужда след пандемичната зима. Ако киното има начин директно да ни зареди с емоции, ентусиазъм и надежди за бъдещето, този филм ще е образец.

Джулио и Паоло се запознават с Рикардо по време на безредиците през 1982 година, когато пред очите им прострелват непознатото момче в корема. Рикардо оцелява и завинаги носи нарицателното име „Сървайвър“. Четвъртият в компанията им е Тя – Джема, най-красивото момиче на света. Филмът проследява живота на четиримата от 80-те години до днес, като се спира на различни важни моменти през съдбата на един или друг от героите. Джулио става адвокат и постепенно забогатява безмерно, но с цената на това да е все по-самотен, Паоло кротко и тихо постига онова, което е решил, преминавайки през живота сякаш незасегнат от времето, Рикардо живее с типично южняшка страст и плам, а Джема търси себе си и бъдещето си на всички възможни погрешни места. Актьорите до един са очарователни, начело с любимата ми Микаела Рамацоти, ретро костюмите и чудните италиански песни, които непрекъснато се пеят с цяло гърло, внасят особена атмосфера на ретро романтика, а щастливият край изглежда абсолютно закономерен.

Слънчев и мелодичен филм за приятелството, което никога няма да изчезне – гарантирано ще си припявате нещо на излизане от киното. Не ни се е случвало скоро, нали?



bottom of page