top of page

КИНОМАНИЯ 2022 – „ЕДНА ХУБАВА УТРИН“

Елица Павлович



Една хубава утрин винаги вдъхва оптимизъм за един хубав ден, дори когато той е най-обикновен ден от този живот, пълен с малки проблеми и разочарования, но също със слънце, детски усмивки и близки хора. Лицето на Сандра – прекрасната Леа Сейду – самото е като хубава утрин. Подстригана съвсем късо в този филм, тя е така изразителна и емоционална, че пленява зрителя от първата минута.


Сандра е млада жена, която е загубила съпруга си преди пет години и от тогава живее сама с малката си дъщеря. Семейството й освен от детето се състои от любима сестра, енергична майка, доведен баща и любимият й баща – професор по философия – който бавно губи ума си и се е вкопчил в партньорката си като в последен пристан на този свят. За Сандра е особено трудно да приеме, че човекът с лицето и гласа на баща й, с когото са делили знания и книги, сега е само обвивка на личност, която вече не съществува. Мъчителното преместване от един старчески дом в друг само напомня за това колко крехки сме всъщност.


На фона на проблемите с баща й Сандра се среща случайно с един от приятелите на мъжа си (Мелвил Пупо) и от тази среща се ражда красива и трудна любов, защото Клеман е женен с дете и за него е трудно да вземе решение. На пръв поглед обикновен, но същевременно много истински, без да е ни най-малко захаросан, но пълен с кротък оптимизъм и спокойствие, филмът е чудесно разказана история за това, че всяка утрин в живота трябва да е хубава, защото утрините ни са преброени, на всеки от нас.

bottom of page