top of page

МИУЧА ПРАДА И РАФ СИМЪНС ПОЕМАТ ЗАЕДНО PRADA



Голяма новина от модния свят. От 2 април Prada ще имат още един творчески директор – белгийският дизайнер Раф Симънс ще поеме ролята до Миуча Прада с равни отговорности. Първото им шоу като креативни директори ще бъде дамската колекция пролет / лято 2021, която ще бъде представена в Милано през септември.


За пръв път Prada назначават дизайнер извън семейство Прада. Раф Симънс напусна Calvin Klein с гръм и трясък през 2018 година. Своя бранд ще продължи да ръководи, успоредно с новото сътрудничество с Prada.


„Prada е марка, от която се интересувам през целия си живот. Нямам търпение да разкажа на всички за разговора, който ще имам с г-жа Прада и нейния екип “, каза Симънс на пресконференция, за да съобщи новината. „За да бъда наистина честен, господин Бертели се свърза с мен веднага след излизането ми от Calvin Klein . С Миуча разговаряхме за креативността в съвременната модна система. И това ме доведе до отворен разговор с много дизайнери, не само с г-жа Прада. Трябва да преразгледаме как креативността еволюира в съвременната модна система. "


Симънс е един от най-влиятелните дизайнери в бранша и вече има връзка с Prada Group. Миуча Прада и Патрисио Бертели го наеха като креативен директор на Jil Sander през 2005 г., когато все още контролираха марката . Седемгодишният му ангажимент беше търговски успех, а Prada Group продаде марката на лондонска компания през 2006 г.


„Познаваме Раф Симънс от много време - още през 2005 г., когато за пръв път отидох да се срещна с него в Антверпен,“ каза Бертели. "Освен, че се занимаваме с мода ... това не е просто професионална връзка, а човешка връзка, която споделяме."


Симънс определи Миуча Прада като „истински пионер” в модата и призна влиянието й в работата му. „На всички нива усещам много ясната визия на Миуча, нейното мислене, нейният поглед към света, изкуството, политическите й възгледи“, каза Симънс в интервю за 2016 г.


Симънс се присъединява към Prada в момент, в който марката е изправена пред предизвикателства от бизнес гледна точка. Грешки в стратегиите им и закъснението им в електронната търговия доведоха до изоставане спрямо конкурентите.


Но по всичко изглежда, че са на много прав път!

bottom of page