top of page

В РИМ РЕШИХА ПРОБЛЕМА С ДОСТЪПА НА ТУРИСТИ ДО 00



Който се е разхождал в Италия знае, че въпросът с това може ли или не може да се ползват тоалетните в кафенета и заведения е разтеглив. По принцип тоалетните на обществените места са обществени тоалетни и не е нужно да си клиент, за да ги ползваш, но това малко хора го знаят, а и правилата се задават от регионите. Аз лично не виня собственици, които не са го обявили с надпис на вратата.


В тази сфера доброто възпитание е водещо – ако си клиент, ползваш, ако не си, ставаш клиент, за да ползваш. В реда на нещата е, да вземеш едно кафе, да го изпиеш на крак и да ползваш някоя окаяна тоалетна във Венеция или Флоренция, ако не искаш да умреш на опашката на тази в Макдоналдс, например. Или пък да получиш посттравматичен стрес от ползването на подобни безплатни опции. Аз лично ползвам обществени тоалетни само ако съм пред риск от припадък, но:


В Лацио току що уредиха нещата по следния начин: в Рим всеки, който не е клиент на някое заведение, ще плаща вход за достъп до тоалетната. Това е промяна на сегашната ситуация, при която не беше разрешено да откажеш на турист достъп до тоалетна. Цените ще се решават от собствениците, а безплатно ще се ползват хора с увреждания, деца, непълнолетни.





コメント


bottom of page