top of page

ВАТИКАНЪТ НЕ ИЗОСТАВА ОТ APPLE И HUAWEI



Ватиканът не изостава от Apple и Huawei и лансира технологичната иновация "Click To Pray eRosary"– ново електроннно устройство в услуга на католическата общност. Представлява електронна молитвена броеница (розарий) във формата на гривна, свързана с приложение, което ще помага на вярващите да си научават молитвите. Плюс някои свързани с това ползи.

Гривната се активира от прекръстване...

Дизайнът е изчистен и модерен, в центъра има семпъл кръст и 10 перли, символизиращи силата на вярата. Очаква се устройството да привлече младежите, желаещи да практикуват – ако сте католици или се интересувате от това, гривната в Италия ще струва 99 евро.

Броеницата е изработена от хематит и черен ахат, а в кръста е интегриран чип, в който се съхраняват всички технологични данни, свързани с приложението. След като я синхронизира, потребителят има възможност да избира между четене на молитви по традиционния начин, да сортира или да използва услугите на електронния асистент за различни тематични молитви, които ще се ъпдейтват ежегодно.

Щом вярващият започне да се моли, устройството ще разчита думите, но не се разбира дали ще санкционира по някакъв начин вярващия, ако сбърка например. Освен това потребителите ще имат достъп до аудио ръководство, изображения и персонализирано молитвено съдържание.

"Click To Pray eRosary" е продукт на Gadgetek Inc. и не излиза случайно в средата на октомври. Това е т.нар „Извънреден мисионерски месец“, въведен от папа Франциск, с което се отбелязават и 175 години от създаването на световната мрежа за молитви на Папата.


Дали ще има полза за младите католици, ще видим, но е много вероятно тази джаджа да се превърне в поредния писък на модата сред тийнейджърите.


Comments


bottom of page