top of page

ВЪВ ВЕРОНА НАЙ-ПОСЛЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ ЗА КЪЩАТА НА ЖУЛИЕТА




Никога не съм харесвала тези обичаи на „заключване“ на любовта с катинарчета по мостовете, нито каквито и да е действия тип „Имената на глупците висят по стените“.

Още преди години в Париж бяха вдигнали ръце и сложиха надписи пред мостовете си „Нашите мостове не могат повече да издържат свидетелствата на вашата любов“...


А във Верона най-после ще почистят стените на арката, която води до дворчето и балкончето на Жулиета, наслоено с имена, лепенки и дъвки. Ако някой желае да остави част от ценните си мисли и чувства, ще трябва да го напише в специална за целта книга.

Властите в „града на любовта“ решиха да похарчат 10 хиляди евро, за да почистят бележките, лепенките, дъвките и надписите, които туристите оставят там от години. Кметът Федерико Сбоарино направо каза, че това е пълна деградация и нареди почистване на арките и стените на популярната забележителност. Книгата за съобщения ще се намира в двора.

Другата новина е, че къщата на Жулиета ще се посещава при други условия (заплащане) с цел да се намалят опашките.

А ако забранят и на посетителките да се появяват на балкончето и да махат на туристите, други да опипват вулгарно гърдите на символа на най-чистата любов, както и кича в магазинчетата за сувенири made in China в дворчето, може да се каже, че работата е свършена.

Comments


bottom of page