top of page

ДА РАЗКРИЕМ ЛИ УБИЙСТВОТО В ПАЛАЦО ПИТИ?

Updated: Sep 4, 2019

Medici Game: Murder at Pitti Palace – това е името на новата видеоигра, която палацо Пити във Флоренция ще организират от тази есен в двореца. Усилията музеят да привлече туристи, които да научат и нещо повече за Флоренция от това, че там е много хубаво, поема интересна посока.


Виртуалният персонаж Катерина (играчът) е главният герой в играта. Катерина обича историята на изкуството (тя е историк и изследовател), влиза в палацо Пити, но там се случва мистериозно убийство, което ще трябва да разследва. Успоредно ще се разходи из един от най-известните палати във Флоренция, ще се движи из виртуални и реални лабиринти, включително през най-известните зали (Бялата зала, залата на Сатурн с шедьоврите на Рафаело и тази на Прометей, където се съхраняват най-старите картини на Флоренция), а познанията й ще спомогнат да открие убиеца. Катерина ще излезе и в градините Боболи, ще мине през пещерата на Буонталенти и стъпка по стъпка ще разкрие тайните, скрити сред стените на Пити.

Играта ще може да се свали за IOS и Android на италиански, английски, испански, руски, португалски, китайски и японски език. Ще акцентира освен върху съспенса и върху изключителни детайли в интериора на палата, благодарение на дигитална графика и фотография. За да се запознаете с Катерина, можете да влезете в нейния Insta профил (@caterina_florence92 ),който тепърва ще се обновява със снимки.

Какво мислите, ще играте ли?

Comments


bottom of page