top of page

ДЖЕЙМС БОНД СЕ СНИМА В МАТЕРА


Unversal Pictures пуснаха официални портрети от сцената на снимките на 25-тия Бонд в Матера. Неофициално заглавието на лентата е No Time to Die, а премиерата е 8 април 2020 г.

Режисьорът Кари Йожи Фукунага подписва последното участие на Даниъл Крейг като Бонд, а кастът е събран в другата европейска столица на културата, Матера, и екшънът вероятно тече от няколко дни, привличайки много любопитни местни хора и туристи.



Разбира се, само част от действието се развива там, Бонд ще разхожда лъскавите си обувки основно в Лондон, но и по целия свят, а сред знаменитите Sassi ще видим и легендарният му Aston Martin. Една сцена вече е снимана близо до площадчето Пасколи. Бонд ще се наслаждава на характерната гледка към Сасси-те от стаичка в хотел (част от посторен декор) и се подвизава около църквата Св. Августин в зоната Барзано, където е построен и 100-метров тунел за снимки.


Сюжетът на No Time to Die е леко досаден, но кой гледа историята във филмите за Бонд! В 25-тия филм 007 ще спасява отвлечен учен и ще обикаля планетата, за да го търси и да елиминира глобален злодей (Рами Малек) който разбира се притежава последния писък на технологиите, който заплашва да ни затрие всички.



На Дениъл Крейг вече му е писнало от Бонд и отложи, колкото можа, агонията със снимките. Дълго време се оправдава с контузия, докато беше обвиняван, че е по-скоро пристрастен към видеоигрите и затова бави снимките.

Това не отменя факта, че Матера пак намира начин да влезе в новините като Европейска столица на културата 2019 (нали не мислите, че това е случайност?), докато Пловдив май ще си остане инкогнито такава. Казвам го с огорчение – Бонд можеше да представи мъжката мода на летните костюми 2020 в Стария град. И то чудесно. Гледката поне не отстъпва по нищо.




Comentários


bottom of page