top of page

ИЗБРАХА НАЙ-КРАСИВИЯ ПАРК В ИТАЛИЯ



Тази година титлата „Най-красив парк в Италия“ приеха градините на кралския дворец Венария. Това е 17-то издание на конкурса на мрежата Il Parco più bello, където членуват над 1000 парка. Градините са разположени в покрайнините на Торино и са отворени за публиката от 2007 година. В тях можете да се разхождате по много начини, включително на кон, с влакче или с карета.


Паркът е шедьовър на ландшафтната архитектура и обект от световното културно наследство в списъка на UNESCO .

Включва няколко градини, като например долния парк с флуидните склуптури на Джузепе Пеноне или цветната градина и розариума в Парко Алто и др.

Заобиколени от горите на парка Ла Мандрия, градините на кралския дворец Венария са съчетание на древното и модерното, диалог между археологически обекти и съвременни творби. Паркът има несравнима „гледка към безкрайността“ без аналог сред другите италиански градини по мащаб и великолепие на преспективата към необятния природен пейзаж на Алпите. Всяка година са посещавани от 1 милион души.

Най-добрият начин да се посетят палата Reggia и градините е с гид. Редовният билет за двореца струва 16€, за градините 5€, а за замъка Mandria – 8€. В силния сезон (14 април – 29 септември) билетът за градините е с 1€ по-скъп.

Comments


bottom of page