top of page

ИТАЛИЯ, ТОЗИ ШОПИНГ РАЙ



Шопинг туризмът не е нещо ново за Италия, но мащабите му са все по-огромни. Според последни данни от тази година 2 милиона души посочват пазаруването като първи мотив да дойдат в Италия.


Това е резултат от проучването „Risposte Turismo”, което ще бъде представено в по-големи подробности на 3 декември по време на третото издание на „Shopping tourism. Il forum italiano” в Милано.

В Италия има повече от 80 големи търговски улици като виа Монтенаполеоне в Милано, виа Деи Кондотти в Рим, Калле Ларга XXXII Марцо във Венеция, виа Торнабуони във Флоренция и виа Деи Милле в Неапол. Към тях се прибавят 60 универсални магазина с обща площа над 260 000 квадратни метра и около 1150 търговски структури, включително огромни молове и търговски паркове.


Също така в страната има и 27 аутлета с обща площ над 712 хиляди квадратни метра. Голямата петорка сред тях имат един собственик, което ги прави най-голямата търговска структура в Италия – това са дизайнерските аутлети Serravalle, Castel Romano, Barberino, Noventa, La Reggia и McArthurGlen.


Comments


bottom of page