top of page

КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО С КОРОНАВИРУСА В ИТАЛИЯ



Алергична съм към разпалване на масова истерия и не бих искала по никакъв начин да допринасям за такова нещо дори с една запетая, но след като получих съобщения с въпрос дали е безопасно да се лети до Италия, ето каква е ситуацията (доколкото я познавам):


Вчера вечерта премиерът Джузепе Конте съобщи, че двама китайски туристи, пребиваващи в Рим, са хоспитализирани с коронавируса от Ухам. Двамата са от Ухам и понастоящем са в болница "Спаланзани". Те са тук от 23 януари, дошли са през Милано Малпенса и в момента са в добро състояние. Туристите са били настанени в Grand Hotel Palatino на Via Cavour в Рим. Стаята им е запечатана и се дезинфекцира от съответната служба. Туристите са били на няколко места преди Рим, а в четвъртък вечерта са се почувствали зле и са откарани в болницата. Останалата част от туристическата група, с която са в Италия, е спряна и всички са също под карантина в болницата.


Правителството реши да спре въздушните полети до и от Китай - засега това е първата държава в Европа, която прави такава крачка. Министърът на здравеопазването Сперанца подчерта, че италианската здравна система е на изключително високо ниво и е напълно в състояние да се справи със ситуацията, която се оценява като сериозна, но няма нужда от тревога и всичко е под контрол. Също така каза, че няма риск от огнища на инфекция.




Comments


bottom of page