top of page

КАЛЕНДАРЪТ НА PIRELLI 2020 ТЪРСИ НОВАТА ЖУЛИЕТА


Паоло Роверси с Клеър Фой

Откакто най-известният календар в света спря да показва жените като секси парчета, стана много интересен. Тази година в списъка на гигантите фотографи, подписали календара, е Паоло Роверси, който подготвя изданието за 2020, а звездите, които ще интерпретират съвременната Жулиета са Ема Уотсън, Крис Лий, Клеър Фой, Кристен Стюарт, Индия Мур, Миа Гот, Стела Роверси, Розалия и Яра Шахиди. Мястото на снимки е Париж, сега, и вече има няколко кадъра от бекстейджа.


Но първо, кой е Паоло Роверси? На 72 години, роден в Равена и с постоянно местожителство Париж, Роверси е отдал живота си на модната фотография. Започнал е като фотограф през 1970 година за Associated Press – първата му задача като фоторепортер била да отрази погребението на Езра Паунд във Венеция. Същата година Роверси отваря студио на главната улица в Равена, но съдбовна среща с Питър Кнап, легендарният арт директор на списание Elle, променя посоката на живота му и заминава за Париж. Роверси има голямо чувство за хумор към себе си и казва: „Животът ми е пълен със снимки, които не харесвам.“. Надявам се, тези за Пирели да не са сред тях.

Напред към календара на Pirelli 2020 и кои са новите Жулиети, от които се вдъхновява Паоло Роверси:

Ема Уотсън с нейните 100 милиона последователи в Instagram познаваме като Хърмаяни от „Хари Потър“ и Красавицата от „Красавицата и звяра“. Освен това е един от най-големите активисти в защита на правата на жените и посланик на ООН.



Яра Шахиди играе в хита Black-ish – много успешен и важен за борбата със стереотипите към афроамериканците сериал, също със силен глас в защита на жените.


Индия Мур е първият транссексуален модел, дефилирала за голяма модна къща „Аз не съм жена. Моите имена са те/тях“, казва ...те. Списание Time ги поставя в списъка на стоте най-влиятелни хора в света, заради начинът, по който представя различието




Розалия е певица и е на 17 години– модерният глас на фламенкото в момента, миксирала го с R&B, хип-хоп и електроника. За да разберете коя е по-добре, една статистика: видеото й Malamente е гледано 90 милина пъти в YouTube.



Клеър Фой е британската актриса, която познаваме от „Короната“ (със Златен глобус за ролята на Елизабет Втора), но и като Лизбет Саландер от поредицата „Милениум“. В „Първият човек“ изигра съпругата на Нийл Армстронг. Определено е сред топ 5 актрисите в момента. На 18 години Клеър е научила голям урок – след операция на тумор в дясното око и последващия оток научава, че в живота красотата не е всичко.


Кристен Стюарт – модел, актриса, известна лесбийка, активист – основно е позната от ролята си на Бела в „Здрач“, от която героиня иска сякаш отчаяно да се избави. Кристен ще участва в новите Ангели на Чарли, римейк в стил #MeToo.



Крис Лий или Ли Ючун е китайска поп-певица, актриса и режисьор. Печелила е реалити шоу в Китай за таланти през 2005 година, в същата година се появява на корицата на Time. Крис Лий е известна с благотворителната си фондация, която е помогнала на хиляди хора в Китай до момента.



Стела Роверси – ами няма как да е италианско, ако не е просмукано от непотизъм. Стела е модел и дъщеря на баща си и това е всичко, което може да се каже за нея.



Миа Гот е Джо от Нимфоманката на Ларс Вон Триер – жената, която превъплати куп еротични фантазии на жените на екран.





Comments


bottom of page