top of page

КОЛЕДЕН GIFT GUIDE 2020 НА МОИТЕ ИТАЛИАНСКИ ДНИ



Тази година е по-различна, но преди да я загърбим с надежда през следващата нещата за всички да се променят за добро, си мисля, че трябва да спрем за момент и да хвърлим един поглед назад с благодарност, че сме добре и че сме тук.


Както всичко, което правя напоследък и моя гид с подаръци закъсня, защото, както и вие предполагам, съм в някаква такава пандемична безтегловност. С два локдауна в Италия, липса на лято и почивка, с незнамвечеколкокилограмаплюс и дни, които се сливат в „хоум офиса“ мисълта за Коледа не се настанява бързо.


Първоначално имах намерение да публикувам гид изцяло Made-in-Italy. Но се разколебах, защото у нас за много малки бинеси, които обичаме, е изключително трудно да оцелеят сега. Времето за Made-in-italy ще дойде отново, когато можем да пътуваме и да се разхождаме по уличките на Флоренция, Болоня, Венеция и аз ще съм насреща да ви кажа точно в кое магазинче да влезете, така че да не си отидете от тези места само с китайско магнитче. Така че го кръстих Made-In-Italy +++, за да ви представя няколко чудесни места, чиито творения и произведения заслужавате!


Владислава е магична жена и твори магични бижута с марката Feelosphy. Минималистични, от сребро, страхотно женствени и нежни като поезия – не можеш да откъснеш поглед от тях! Много харесвам колекцията Falling със сребро и перлички. Всичко можете да поръчате чрез Фейсбук и в страхотни опаковки (и внимавайте за специални предложения). Обърнете внимание и на колекцията Soleil!




Етеричните масла са тема, която ме вълнува и заради увлечението ми към ботаниката от студентските години. Аз вярвам, че всяка жена е лечител и че това е наша специална дарба. В България My Oil Connection предлагат тази връзка между етеричните масла, лековитите им свойства, тази мистична връзка между жената и природата. Маслата на Dotrerra са класика в жанра, а момичетата от My Oil Connection ще ви предложат и обяснят всичко – в момента например предлагат феноманални комбинации, действащи ударно срещу сезонните вируси, настинки и др. Просто се свържете с тях.



При Севелина и нейното артистично ателие можете и да отидете (ул. "Цар Асен" 18, София), ако сте с маска, естествено, а може и онлайн, чрез Facebook (доставката е безплатна след определена сума и се изпраща по куриер). Севелина има стабилно изградена връзка с Италия, така че в магазина й можете да откриете и предмети за дома и декор на някои италиански марки като Casa Nova, например. Чудно място, в момента там е страшно коледно и вдъхновяващо!



Книга е класически подарък, ако още не сте чели или искате да подарите последния роман на Елена Феранте или направо всички, можете да го направите с намаление от издателство Colibri Books сега.



Element Store и нуждата от красота и настроение.

По-хубаво от кашмирен шал е само кашмирен шал и брошка, и точно сред тези комбинации на Element Store не мога да си избера, защото всички ми харесват! Бижутата на Element Store са много известни с елегантността и оригиналността си (можете да ги видите и лично в магазина им на ул. „Триадица“ 3 в София), за мен са прекрасни, защото са минималистични и с характер!



Заедно с тях ви споделям и Магазини за подаръци "Красота и настроение" (двата магазина са на един уебсайт), адресът е Веслец 10. На живо и онлайн можете да откриете страшно забавни и оригинални подаръци, аз естествено нямам мярка на чаши, каквито има в изобилие, но харесвам много тези светещи декорации, където под звънец има малък коледен свят. Уебсайтът им е чуден, разглежда се с готова чаша топъл шоколад или чай.




За Seewines знам, пoкрай тяхна рекламна кампания, по която имах ангажимент преди време, и бях в тотален възторг от това, че в България може да има толкова високо ниво познание за виното и толкова ентуасизирани, грамотни и оригинални сомелиери. Вината, които предлагат под най-различни форми, са изключителни, с безкомпромисен подбор, много специални (което личи и от етикета с цената, но това не са продукти тип „от супера“), идеята за абонамент и за това, че клиентът не само купува вино, а се образова с опита. От Италия предлагат вина от няколко региона, като имат много вина санджовезе, които са много характерни най-вече за Тоскана и Емилия-Романя и затова ги препоръчвам (въпреки, че нямам почти никакъв опит, не бих ги нарекла съвсем празнични). Разбира се, няма нужда да имаш опит, за да знаеш, че просекото с главно П е във Валдобиадене (предлагат и такива), но аз лично смятам, че Коледа заслужава Franciacorta!





Comments


bottom of page