top of page

КОРОНАВИРУС: НАЙ-СМЕШНИТЕ МЕМЕТА ДО МОМЕНТА


Идея за подарък за 8 март


Коронавирусът не е за подценяване, но човешката природа е такава, че ражда хумор при най-невероятни ситуации. Това е всъщност естествен механизъм за справяне и няма нищо лошо да се посмее човек с коронавируса.


Ако трябва да знаете още една дума, свързана с коронавируса в Италия, то това е Амукина гел. Амукина е марка дезинфекциращи препарати и с десетилетия всяка италианска домакиня смята, че по-велико от това няма. Има всевъзможни продукти, като най-ценният е вездесъщият Амукина гел – антибактериален гел за ръце, който в момента е и една от най-дефицитните стоки, и като такава цената му скочи веднага. Разбира се, повечето мемета са свързани с Амукина гел, но не само. Подбрах някои, които биха звучали смешно и на български, ей така за разведряване на обстановката.



"Коронавирус: в метрото е безопасно. Времето за чакане надвишава инкубационния период".


Индиана Джоунс в търсене на изчезналата Амукина


"Апчих е новия Allah Akbar"


"Тайната вечеря" на Леонардо в Милано тези дни.


Кихване на пл. Свети Петър в Рим


"Продължавам да гледам тази снимка, направена преди малко в супера и мисля върху факта, че големия победен от този вирус са гладките пене (гладка тръбовидна паста), които са отвратителни за италианците, дори когато са в паника и се подготвят за апокалипсиса."


"Какво искаш? Хашиш или кокаин? – Амукина гел"


"Преди китайците, сега ломбардците.... да не би този вирус да атакува този, който много работи? В Рим сме спокойни."




Comments


bottom of page