top of page

НА ЛЕТИЩАТА МАЛПЕНСА И ЛИНАТЕ ИМА НОВОСТИ, ЗА КОИТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ


La Sea, компанията, която управлява терминалите на Малпенса и Линате, реши да въведе нови правила, като възстановява някои от тези, които съществуваха преди 11 септември 2001 г. Връща се възможността за пренос на течности над 100 мл в ръчния багаж и се улеснява процедурата за пренасяне на персонални компютри, таблети и други електронни устройства в ръчния багаж.

Това се прави, за да се намалят опашките пред гейтовете, но очевидно всичко ще бъде придружено и с въвеждане на впечатляващи нови системи и процедури за качване на борда – инсталиране на автоматизирани линии за проверка на ръчния багаж, които ще позволят управлението на по-голям брой пътници и ще могат да обслужват повече от 250 пътници на час.

Машините Eds-Cb (системи за откриване на експлозиви за кабинен багаж) с технологията Tac ще бъдат инсталирани вместо традиционната рентгенова снимка. Те ще започнат да работят на Линате до лятото и до края на 2020 г. на Малпенса. По тази причина пътниците няма повече да вадят течности и електроника от багажа.

На следващ етап ще бъде въведена т.нар Frictionless journey, което е технология за биометрично разпознаване на лицето, което ще съкрати още повече времето за проверки. След това и на гейтовете ще бъдат монтирани камери с биометрична функционалност.

Ако човек е за пръв път на тези летища, първо ще трябва да се регистрира и да свърже биометричните данни с тези от електронния паспорт или личната си карта, а след свързването, летището ще съхранява данните една година.

И за да е съвсем автоматизирано всичко, няма повече да има наземен персонал на чек-ин бюрата, ще се активира self bag drop чекиране на багажа от 2020 г.



Comments


bottom of page