top of page

НЕПРИЯТНА НОВИНА ЗА НЯКОИ БЪЛГАРСКИ ДЖЕЛАТЕРИИ



Сладоледът може да е истинско джелато навсякъде по света и дори е желателно да е така, защото щастието е основно човешко право.


Само че, в бъдеще, за да е джелато това, което се сипва във фунийката, ще трябва не само да бъде написано, а и доказано. Лоша новина за "истинския италиански сладолед", който предлагат от всеки ъгъл в София и други градове по света, които ползват просто името на един италиански продукт като гаранция за качество, каквото реално не предлагат.


Националният съюз на промишлеността и търговията в Италия се заемат с разработката на качествен знак за заведения извън Италия, които се рекламират като италиански джелатерии и искат да се позиционират на пазара именно по този начин.

Тапията ще се получава, след като заведението бъде оценено успешно по 10 параметъра, в които се включва и качеството на обслужването, не само качеството крайния продукт, суровините, оборудването и технологиите на производство.


Едва тогава собствениците ще могат с гордост да сложат печата на заведението си и с право да нарекат сладоледа си "джелато".





Comments


bottom of page