top of page

ТУК Е ЗАБРАНЕНО ЗА GOOGLE MAPS


Нищо не се знае – животът може да ви заведе в живописното градче Баунеи в Сардиния и, когато това се случи, имайте превдид, че тук приложението Google Maps полудява.


След 144 спасителни операции на загубили се наоколо туристи за последните две години, на властите им писна и забраняват използването на приложението във високопланинското градче, което се намира в района Науро.


Кметът Салваторе Кориас разпореди поставянето на табели по пътя с указания "Не следвайте Google Maps!" за да защити туристите, които рискуват да свършат в някоя непроходима точка на района. Един от последните инциденти е заседнало Порше седан. Цялата каша е не само опасна за туристите и скъпа за операциите, но всяка щета е за сметка на пострадалия.


Разбира се, кметът се е свързал с Google, защото хората не забелязват и предупредителните знаци по пътя, и се надяват проблема да се разреши. Говорител на Google потвърди, че знаят за проблема.




Междувременно обаче съвсем не забутани места имат проблеми с приложението – във Венеция например предлагаше да поемеш по Канал Гранде с кола, което предизвика няколко инцидента.



Comments


bottom of page