top of page

ФЛОРЕНЦИЯ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ

Updated: Oct 2, 2020



Ако декември беше изпъстрен с коледни панаири и събития, то февруари е месец на каранавалите. Едва ли има не град, а квартал в Италия, където да не се организират карнавали, така че, където и да се намирате, поинтересувайте се от това къде и кога е най-близкото карнавално събитие.

Флоренция аз я обичам най-вече извън туристическия сезон, така че ако сте там през февруари имам няколко препоръки за вас. Първата е, да се подготвите все пак и за дъжд. Не е приятно, но дъждобран и чадър, шал са в реда на нещата, макар да се очертава сравнително топъл месец. Дори да не носите обаче, в мига в който завали, отнякъде ще се появят хора, които да ви продадат, каквото е нужно.

Втората ми препоръка е, преди да тръгнете да гледате сериала „Медичите“, който приключи, но може да се намери лесно онлайн. Три сезона, които ще ви обърнат към историята и най-важната фамилия за западната цивилизация изобщо. Флоренция е толкова дълбок и важен град, че си заслужава да се настроите предварително!

Първата неделя на февруари държавните музеи във Флоренция са БЕЗПЛАТНИ.

На 4 февруари можете да видите смяната на караула във Флоренция – ритуал, който продължава 10 минути пред палацо Векио и е доста цветен и шумен – изстрели, знамена, барабани, униформи.


11 февруари – Vino Anteprima 2018 – във Фортецца да Бассо (Viale Filippo Strozzi, 1) ще се срещнат 100 винопроизводители. Сега е моментът да опитате Chianti Classico, дегустациите са от 16:00 до 21:00 ч. Ще можете да опитате 500 вина от Тоскана (входът е 15 евро), без да напускате Флоренция.


14 февруари – концерт за свети Валентин в Аидуторио Санто Стефано ал Понте Векио.

17 февруари - на площад Санта Кроче ще можете да видите исторически футбол или calcio storico, който обикновено се случва юни месец. Тук това ще е в рамките на честването на обсадата от 1529 година, а 17 февруари е денят, в който имперските войски на Карл Пети обсаждат Флорентинската република.

Третият уикенд на февруари отново Фортецца да Бассо – панаир на антики, не се колебайте да му обърнете внимание, ако се интересувате от това.

Comments


bottom of page